Skip to content

Puleun Community - How can urban living be ecologically responsive?

Puleun Community Competition- winning entry in South Korea

Puleun Community - How can urban living be ecologically responsive?

Puleun Community 

Sustainable residential development

Project Details

  • Category: Architecture / Environmental / Insight / Human / Digital
  • Location: South Korea
  • Stage: Competition

Reimagining Urban Living

Heta has recently won a competition for a large housing component for a new eco smart city in South Korea. These homes will be an exciting first build element of a wider ‘Blue Economy’ vision; a self-sustaining community that is part of an environmentally, socially, and economically sustainable innovation and growth system throughout the province. The development is to accommodate 500 apartments across two sites totalling ~91,500 sqm. Situated on at land of a wide estuary area, it is permeated by various waterways and encompasses panoramic views of the area and adjacent foothills.

Looking out
All the homes are clustered around a natural theme, with routes throughout that connect the various well-ness facilities and amenities.
Down the valley
Spaces are accessible to all, with opportunities for shared spaces that cater to many different uses make-up the heart of the development.

This human centred approach to smart city living is designed to coexist with nature in an eco-friendly environment and will be home to a community of 30,000 people. Where the usual smart city approach is high rise urban living, this approach with a medium density is unique in South Korea.

James Sandwith CEO, Heta Architects

Bespoke Design

The brief stipulated the ‘themes’ of the two sites, which were given as ‘the forest community’ and ‘the lake community’. The client was not interested in the typical high density apartment block living, that is common in many housing developments in Korea, but were specically looking for a way of creating varied mass arrangements of homes that could feel varied, whilst maintaining high development densities.

Heta is pioneering on this project, and others, using the approach to modular construction with a Designed For Manufacture and Assembly kit of parts methodology that not only allows for all the construction time & quality benefits of factory made components – but also gives a high degree of potential visual variation around a certain typology and true bespoke living arrangements. Residents are able to choose, within certain parameters, the layouts and look of their homes from a floorplan to ‘fit out level’ of granularity from a digital model of any prospective home linked to a virtual warehouse of components.

Apartment View
The homes enjoy dual aspects - looking both inwards to luxuriously landscaped internal spaces with community wellness facilities, or out onto the adjacent sports facilities - as a whole integrating fully to the wider development vision of creating wellness through integrated land uses - sport, wellness, work, living, leisure
Aerial View
The communities each have a specific identity and arrangements within the themes of a forest and lakeside homes, which bleed out into the adjacent landscaped sport areas.

Given this constant noise, clutter and messaging in your face, the future luxury consumer is looking for less. Quietness, reflection, mindfulness and wellness will be the new luxury items.

Juliette Dexter, Chief Executive of The Communications Store
Big section
Units are terraced using banked earth from the basement carpark store as a cut and fill, that helps sculpt the homes into the landscape whilst also giving an un-obstructed view to all.

Heta Contact

Nick Arthurell

Heta Contact

We use cookies to give you the best experience of using this website. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. Please read our Cookie Policy for more information.